Even voorstellen: bestuurslid Loek Mevissen

Vorige
Loek klimt sinds 1996. Van 1998 tot 2016 was hij trainer bij onder andere Neoliet Heerlen, de NKBV (regionaal en nationaal), de Maaassac en de Esac.

‘’Na de Havo ging ik werktuigbouwkunde studeren. Ik ben begonnen met klimmen bij de opening van Neoliet in Heerlen in 1996. Na 2x klimmen was ik verkocht en dat liep behoorlijk uit de hand. In 1997 ben ik bij Neoliet aan de slag gegaan en in 1998 is de studie gestopt. Alles bij elkaar heb ik 16 jaar full-time in het klimwereldje gewerkt.

Mijn eerste klimvakantie, toen ik een half jaar klom, ging naar Buoux. En dat is eigenlijk altijd wel een van mijn favoriete gebieden gebleven, samen met Berdorf en de Frankenjura. Ik heb veel trainingen gegeven, aan jeugd, studenten en volwassenen. Maar het meest aan wedstrijd gerichte jeugdklimmers. Van een klein groepje in de hal tot het Nationale jeugdteam.
Klimmen in de hal doe ik niet veel meer, al blijft de hoofdwand bij Neoliet in Heerlen toch wel de vetste wand in Nederland. Ik boulder af en toe in Maastricht of Heerlen en klim verder buiten op vakantie.

Ik heb mezelf ooit als enige klimdoel gesteld dat ik Heinz en Willy (beide 6c in Berdorf) nog wil kunnen klimmen als ik 70 ben, dat ben ik nog lang niet dus tot die tijd kan ik mooi andere dingen doen om de klimsport vooruit te helpen met bijvoorbeeld een sectie sportklimmen!

Ik denk dat de sectie een rol kan spelen bij het verbinden van fanatieke klimmers binnen de NKBV, maar zeker ook daarbuiten. Het wordt tijd dat lead klimmen en boulderen als serieuze sporten verankerd raken in de vereniging zodat mensen van jong tot oud voor alle facetten van deze sporten bij de vereniging terecht kunnen.’’