Het tussenjaar van Lisa Klem

Vorige
Lisa heeft besloten om een tussenjaar te nemen. In dit artikel vertelt ze waarom, en wat ze allemaal van plan is om te gaan doen. Een van die dingen is het opzetten van een trainingsgroep waarin deelnemers leren trainen in Lisa's thuishal, Boulderhal De Campus. De training is van 19:00 tot 21:00 uur op maandag en vrijdag. Daarnaast is het (internationale) wedstrijdseizoen net gestart, en hoe! Met een derde plaats bij Dockmasters en tweede plaats bij het NK Boulder. Wil je meer weten over Lisa's tussenjaar en de trainingsgroep? Lees dan verder.

Ik heb gekozen voor een tussenjaar omdat ik eigenlijk niet wist wat ik wilde gaan studeren, ook was het chill met klimmen en ik vind nieuwe dingen leren leuk dus daar heb ik dit jaar lekker veel tijd voor.

Ik ben dit jaar niet meer gaan trainen dat afgelopen jaren, dat komt omdat je lichaam nou eenmaal ook rust nodig heeft, saaiii. Wel ben ik dit jaar heel veel gaan rekken, ik was namelijk echt een stijve hark, nu opzich nog steeds een beetje maar tenminste minder dan begin dit (school)jaar. Ik denk dat ik ongeveer een uur per dag rek, op dit moment ben ik ook aan het rekken. Naast heel veel trainen ben ik dit jaar spaans aan het leren, want ik ben slecht in talen dus leek me leuk.

Trainingsgroep bij De Campus

Ook heb ik een trainingsgroep opgezet samen met Artin. We kwamen op het idee afgelopen herfst in de auto op de terugweg uit bleau. Het leek mij super leuk omdat ik het leuk vind andere mensen dingen te leren en training te geven, maar ook omdat ik wilde leren hoe wat om een trainingsgroep op te zetten, hoe dat financieel werkt en alles daaromheen. Het idee van onze trainingsgroep is om mensen te leren trainen en te motiveren, want veel mensen in een boulderhal lopen tegen een plateau aan en zitten al jaren op hetzelfde niveau. Daarom bieden wij trainingen aan op maandag en vrijdag van 7 tot 9 in boulderhal de campus, daarnaast geven wij een training per week mee die je zelf op een eigen moment kan doen en werken we aan jou persoonlijke doelen. Dus klim jij 6a of hoger en heb jij zin om beter te worden of heb je motivatie nodig, of gewoon zin om gezellig en hard te trainen, slide dan in de dm.

Internationaal wedstrijdseizoen

Ook begint het wedstrijdseizoen bijna, vorig jaar zat ik midden in mijn examens tijdens de wedstrijden en was het altijd veel regelen en plannen met school, vooruit werken, vrij vragen, ect. gelukkig was mijn school daar heel chill mee. Een tussenjaar heeft dus veel voordelen maar ik heb ook heel veel zin om volgend jaar te gaan studeren, ik weet nog steeds niet wat precies maar het wordt sowieso iets bèta en waarschijnlijk aan de TU Delft. Maar wat het ook wordt ik vind het allemaal super vet.