NK Lead 2023: Gregor vertelt over zijn ervaring

Vorige
Gregor deed op 16 april mee aan Lead 1 en was verrast door hoe goed het ging. Dit heeft hem gemotiveerd om specifiek te gaan trainen voor de rest van het seizoen. De training is heel goed bevallen en hij is voldaan met het resultaat op het NK Lead 2023. Over het NK deed hij voor ons verslag.

Op de dag van het NK heb ik de hele ochtend in amsterdam rondgehangen en ergens een dutje op een grasveldje bij de klimhal gedaan. Met een uitgerust gevoel liep ik de hal binnen om om te kleden en mijn spullen alvast in de iso te leggen. Na dat de iso was gesloten kregen we een briefing met de details van de semis. Hierna moesten we een uur wachten tot de eerste deelnemers aan de beurt waren. Dit gaf ons in ieder geval wel de tijd om rustig op te warmen. Het inlezen was erg interessant en de route leek erg onzeker met veel dual-texture slopers.

In mijn poging probeerde ik zo voorzichtig omhoog te klimmen en goed te rusten. Ik ben bij het klimmen de tijd nemen niet zo gewend dus om zeker te zijn over mijn tempo probeerde goed te tijd in de gaten te houden. Sytze heeft ook een leuke foto van een van deze momenten gemaakt.
Eenmaal terug op de grond, mocht ik naar de andere deelnemers kijken. Ik keek heel erg uit naar de finals dus toen duidelijk was dat ik een plekje had bemachtigd was mijn doel van dit seizoen gehaald.

En nu nog meer wachten, dit keer voornamelijk buiten de iso. De sfeer zat er goed in en men zat lekker buiten in de zon. Om 18uur waren we weer in de iso, maar nu met een kleinere groep. De sfeer was dit keer wat rustiger dan eerder. Ik ging soms even liggen en deed soms weer wat oefeningen, voor warming up als afleiding om de zenuwen op peil te houden.

Ik was alsnog heel erg zenuwachtig maar gelukkig kon ik direct na het instappen van de finale toch nog tot rust komen.De rest van de finale was ook erg spannend, ik kon de rest van de herenfinale en de hele damesfinale nog mee kijken. Goeie sfeer, leuke routes, mooie dag. Veel dank aan de organisatie en de andere deelnemers.

Foto: Sytse van Slooten