Tedyano's dromen en doelen

Vorige
Tedyano Sordam klimt inmiddels 4,5 jaar en doet al een paar jaar mee aan wedstrijden. Hij vertelt over zijn doelen, dromen en wishlist.
Tedyano Sordam klimt inmiddels 4,5 jaar en doet al een paar jaar mee aan wedstrijden. Hij vertelt over zijn doelen, dromen en wishlist.

“Afgelopen weekend heb ik meegedaan aan mijn eerste NK Boulder bij de senioren. Ik vond het spannend, maar keek er wel enorm naar uit. Toen de wedstrijd eenmaal begon veranderde de spanning in concentratie. Ik was erg tevreden over mijn prestatie bij de semi-finale. Mijn score was voldoende voor een finaleplek. Van tevoren had ik een doel voor mijzelf gesteld en dat was finale klimmen. Alles wat ik in de finale deed was een extra en mooi meegenomen. Zonder verwachting klimmen voelde heerlijk en ik ben ook tevreden over hoe ik klom in de finale.

4,5 jaar geleden werd ik voor het eerst geïntroduceerd in boulderen door een vriend van mijn vader. Daarna hebben we voor het eerst met zijn 2e geklommen in Boulderhal Bruut in Breda. Iets wat eens in de 2 weken was werd al snel iets wekelijks. Na een jaar klom ik 3x per week en kon ik mijn creativiteit en energie kwijt in het boulderen. Na 1,5 jaar klimmen begon ik ook aan wedstrijden en kwam er een wedstrijdteam bij Bruut.

Ik vond het heel interessant om topklimmers te zien klimmen. Ik droom er ook van om op wedstrijdgebied internationaal goed mee te kunnen draaien. Buiten heb ik ook nog een boulder op mijn wishlist staan. Zo hoop ik namelijk ooit ‘Off the wagon’ te klimmen. Eerst maar eens hard trainen. Ik train nu 6 keer in de week. Mijn trainingen bestaan voornamelijk uit krachttraining, campussen, klimmen en wedstrijdsimulaties. De laatste tijd focus ik erg op het mentale stuk van wedstrijdklimmen en het onsight klimmen. Ik ben benieuwd wat de toekomst te bieden heeft!"