Tijn vertelt: zijn eerste EYC in Soure

Vorige
Tijn is 13 jaar oud, en hij klimt sinds hij 7 is in boulderhal Bruut. Dit jaar zit hij voor het eerst in het Nederlands jeugd team. Hij doet verslag over zijn eerste EYC in Soure samen met Jong Oranje.

Op vrijdag zijn we van Schiphol naar Portugal gevlogen. Toen we eenmaal aangekomen waren gingen we ons aanmelden voor de wedstrijd en hadden we een presentatie met informatie over de wedstrijd. Daarna zijn we naar het huisje gereden en ben ik vrij vroeg naar bed gegaan omdat ik zaterdag vroeg in de ochtend moest klimmen in de leeftijdscategorie jongens U16 (jongens B).

Op zaterdag ochtend voor de wedstrijd heb ik eerst een uur opgewarmd op de spraywall. Het was super druk, dus je moest bijna onder de klimmers staan wachten en als ze uit de wand sprongen ze ontwijken en naar de muur rennen om te kunnen klimmen. We waren namelijk met veel klimmers en de spraywall was vrij klein. Sommige grepen waren heel oud en zaten los. Er is zelfs een greep de muur uit getrokken tijdens het opwarmen op de spraywall.

Toen het bijna tijd was om te klimmen moest ik me melden in de callzone. Na een paar minuten gewacht te hebben in de callzone mocht ik eindelijk klimnen!

Er waren 6 boulders en je klom 2 keer 3 boulders. Ik startte bij boulders 4,5,6. Het was geen onsight format, je kreeg de avond voor de wedstrijd filmpjes van alle boulders dus ik wist hoe ik ze moest klimmen.
De eerste boulder ging niet zo goed omdat ik de eerste pas niet kon. Ik wist wel dat er nog 5 boulders te gaan waren dus het wilde niks zeggen dat ik op de eerste boulder niks had gehaald. En mijn doel was ook nog niet om finale te halen. Ik had geen verwachtingen dus ik bleef lekker klimmen. Toen de eerste ronde voorbij was had ik nog geen tops. De tweede ronde ging veel beter en ik had na de tweede ronde (boulders 1, 2, 3) twee tops. Dat had ik niet verwacht.

Als ik nu terugkijk op de wedstrijd vind ik dat ik het best goed heb gedaan. Het was een hele leuke ervaring en het was heel gezellig met het team!! Ja ik heb wel wat fouten gemaakt, maar daar leer ik weer van.


Na zaterdag waren we nog twee dagen in Soure. We hebben lekker gezwommen in de zee en veel spelletjes gedaan!! Ik vond het hele leuke dagen, en ik hoop in Graz nog beter te kunnen klimmen!!